Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy manažerského účetnictví (KEMCH / C836K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C836K - Základy manažerského účetnictví, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí a vývoj nákladového a manažerského účetnictví.Základní klasifikace nákladů v manažerském účetnictvíKalkulace nákladů výkonůKalkulace úplných nákladů, základní kalkulační metody.Kalkulace neúplných nákladůAnalýza bodu zvratu.Rozpočtování a plánováníKrátkodobé rozpočtyRozpočet režijních nákladů.Dlouhodobé a střednědobé rozpočty.Program Umberto - softwarové řešení pro manažerské účetnictví

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen orientace v základních výpočtech v oblasti manažerského účetnictví a je schopen interpretace vypočtených veličin. Zároveň je schopen rozhodovat o vhodném způsobu monitorování významných podnikových informací v oblasti nákladů, kalkulací a rozpočtů. Absolvování předmětu je základním předpokladem pro studium předmětu "Manažerské účetnictví".

Literatura

SCHROLL, R. A KOL. Manažerské účetnictví, 1997, Svaz účetních v nakladatelství Bilance. Král B. a kol. Manažerské účetnictví, 2002, Management Press. Fibírová J. a kol. Nákladové účetnictví (manažerské účetnictví I), 2000, VŠE Praha. Hradecký M., Král B. Řízení režijních nákladů, 1995, Prospektrum. Schroll R. a kol. Manažerské účetnictví v podmínkách tržního hospodářství, 1993, Trizonia. KOLEKTIV AUTORŮ. Manažerské účetnictví v případových studiích a úlohách, 1997, VŠE Praha. Král B. a kol. Nákladové a manažerské účetnictví, 1997, Prospektrum. OGEROVÁ, B., FIBÍROVÁ, J. Řízení nákladů, 1998, HZ Editio, Praha.

Požadavky

Zkouška je ústní. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Před koncem semestru jsou znalosti prověřeny písemnou prací, jejíž výsledky jsou poté započítávány do celkové klasifikace.

Garant

Ing. Jan Vávra, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zuzana EhlováIng. Simona Munzarová, Ph.D.