Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistický management (KEMCH / C849)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C849 - Logistický management, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Logistika a její vývoj. Dodavatelské systémy. Toky v dodavatelských systémech. Koncept tvorby hodnoty v dodavatelském systému.Řízení vztahů se zákazníky a s dodavateli. Služby zákazníkům. Poskytovatelé logistických služeb.Metody řízení dodavatelských systémů. Bod rozpojení objednávkou. Tlačné a tažné systémy řízení.Aplikace metod řízení dodavatelských systémů v chemickém a potravinářském průmyslu. MRP II, JIT, KANBAN, TOC.Logistické činnosti a jejich specifika v chemickém a potravinářském průmyslu.Integrovaný logistický systém podniku.Předvídání poptávky a vyřizování objednávek.Zásobování. Řízení a optimalizace zásob.Distribuční systémy. Optimalizace struktury distribučních systémů.Integrace dodavatelských systémů. Principy komunikace, koordinace a spolupráce v dodavatelských systémech.Nástroje a metody spolupráce v dodavatelském systému a jejich aplikace v chemickém a potravinářském průmyslu. QR, ECR, CRP, VMI, CPFR.Modelování dodavatelských systémů.Logistické a informační technologie a jejich aplikace v dodavatelském systému.

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen chápat a uplatňovat logistický přístup v managementu podniku i dodavatelských systémů s důrazem na optimalizaci jednotlivých procesů a komplexnost řešení.

Literatura

Gros, I., Grosová, S. Dodavatelské systémy. 1.vyd. Přerov: Vysoká škola logistiky, 2012. Fiala, P. Dynamické dodavatelské sítě. 1.vyd. Praha: Professional Publishing, 2009. Schönsleben, P. Integral logistics management. 1.vyd. New York: CRC Press, 2012. Lukoszová, X. Logistické technologie v dodavatelském řetězci. Praha, 2012. ISBN 978-80-86929-89-7.SIXTA, J., ŽIŽKA, M. Logistika. Používané metody. Brno: Computer Press, 2009. Jirsák, P., Mervart, M., Vinš, M., Pernica, P. Logistika pro ekonomy. 1.vyd. Praha: Wolters Kluwer ČR, 2012.

Požadavky

Zkouška z předmětu je ústní. Během zkoušky je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti prověřeny písemnou prací, jejíž výsledky jsou započítány do celkové klasifikace.

Garant

Ing. Michal Paták, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Paták, Ph.D.Ing. Vladimíra Vlčková, Ph.D.