Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Business Economics and Management (KEMCH / CD06)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / CD06 - Business Economics and Management, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy tržní ekonomiky.Podnik a podnikání.Majetková a kapitálová struktura podniku.Náklady a výnosy podniku.Výsledek hospodaření a cash flow.Podnikatelské hodnocení investic.Financování podniku.Kalkulace jako nástroj řízení po linii výkonů. Kalkulace plných a variabilních nákladů.Management podniku - podstata, cíle, vývoj a současné trendy v managementu.Struktura managementu.Marketingový management - podstata marketingu, strategická marketingová analýza.Personální management.Řízení implementace.Kontrola a controlling.Organizace podniku.

Získané způsobilosti

Posluchač má po absolvování předmětu základní představu a slovní zásobu v anglickém jazyce v oblasti hospodaření podniku. Je schopen orientace v dané problematice a propočtech potřebných pro běžné řízení podniku včetně jeho dalšího rozvoje a financování. Má kompetence pro využívání běžných nástrojů řízení po linii procesů a výkonů. Posluchač je schopen definovat misi a vizi podniku, rámcově zhodnotit tržní prostředí a pozici podniku v něm a sestavit plány pro jednotlivé podnikové funkce, řídit jejich implementaci kontrolovat výstupy v duchu procesního managementu podniku.

Literatura

KOONTZ, H., WEIHRICH, H. Management. McGraw-Hill, 1998. BREALEY, R.A., MEYERS, S.C. Principles of Corporate Finance. McGraw-Hill, 2000. NICKELS, W. G. Understanding Business. Mosby, 1997.

Požadavky

Zkouška je ústní. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti prověřovány jednou písemnou prací, její výsledky jsou započítávány do celkové klasifikace.

Garant

Ing. Simona Munzarová, Ph.D.Ing. Jan Vávra, Ph.D.

Vyučující

Ing. Simona Munzarová, Ph.D.Ing. Jan Vávra, Ph.D.