Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř oboru I (KFCH / C063)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFCH / C063 - Laboratoř oboru I, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rovnováha kapalina - pára ve dvousložkových dvoufázových soustavách (destilace, sestrojení izobarických fázových diagramů).Adsorpční izotermy - stanovení množství naadsorbované látky na povrchu aktivního uhlí, verifikace Langmuirovy a Freundlichovy adsorpčních izoterem.Vícestupňové titrační křivky - titrace vícesytných kyselin, stanovení disociačních konstant kyseliny fosforečné.Stanovení disociačních konstant slabých elektrolytů pomocí vodivosti.Spektrofotometrické studie tvorby komplexů - Jobovy křivky.Spektrofotometrické sledování kinetiky kopulace, výpočet rychlostních konstant, verifikace závislosti rychlostních konstant kopulace na teplotě na základě Arrheniovy teorie.Využití počítačů v kinetice chemických reakcí (programy CKS a GEPASI).týden: Studium kinetiky enzymatické reakce mezi acetylthiocholinem a butyrylcholinesterasou spektrofotometricky a pomocí pH-statu.Rotačně-vibrační spektra plynů - interpretace spekter, výpočet mezijaderných vzdálenostíInfračervená spektra kapalin, interpretace spekter, ověření Lambert-Beerova zákona.Měření infračervených spekter pevných látek pomocí KBr techniky.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl posluchač mít dostatečnou úroveň znalostí a praktických dovedností potřebnou pro absolvování dalších Laboratorních cvičení specializace a pro samostatnou práci na své diplomové práci.

Literatura

Jandera P. Atomová a molekulová spektroskopie. UniverzitaPardubice, 1999. ISBN 80-7194-201-4.M. Handlířová a kol. Návody pro laboratorní cvičení z fyzikální chemie, skripta Univerzity Pardubice. Univerzita Pardubice. Tištěné návody k jednotlivým laboratorním úlohám. Karlson P. Základy biochemie, 1981, Academia Praha. Academia Praha, 1981.

Požadavky

Absolvování všech předepsaných laboratorních úloh, odevzdání laboratorních protokolů z vykonaných cvičení - 60%Závěrečné přezkoušení 40%.

Garant

doc. Ing. Pavel Čičmanec, Ph.D.