Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř oboru II (KFCH / C066)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFCH / C066 - Laboratoř oboru II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stanovení stechiometrie komplexu potenciometricky - měření středního koordinačního čísla komplexu akonstant stability.Plynová chromatografie - analýza organických látek.Charakterizace povrchu pevných látek - měření adsorpční izotermy chromatografickou metodou(Glueckaufova metoda).Stanovení specifického povrchu a textury tuhého katalyzátoru.Analýza směsí organických látek metodou LC.Biokonverze glycerolu na dihydroxyaceton pomocí Gluconobacter oxydans - stanovení glycerolu,měření obsahu kyslíku v reakční směsi.Studium acidobazických vlastností pevných látek pomocí FTIR spektroskopie.Kinetika enzymatických dějů.Spektrofotometrické stanovení indexu pI50 modifikovanou Ellmanovou metodou.

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen samostatně řešit složitější praktické úlohy z Fyzikální chemie.Absolvování předmětu je základním předpokladem pro měření Diplomové práce.

Literatura

Tištěné návody k jednotlivým laboratorním úlohám. Jandera P. Atomová a molekulová spektroskopie. UniverzitaPardubice, 1999. ISBN 80-7194-201-4.Karlson P. Základy biochemie, 1981, Academia Praha. Academia Praha, 1981. Jírů P., Grubner O., Tichý J. Základy heterogenní katalýzy. VŠCHT Pardubice, 1967.

Požadavky

Předmět je zakončen klasifikovaným zápočtem. Student je hodnocen na základě odevzdaných laboratorních protokolů. Během semestru je prověřována teoretická připravenost studentů na jednotlivé úlohy, která je započítávána do celkové klasifikace.

Garant

Ing. Václav Lochař, Ph.D.

Vyučující

Ing. Václav Lochař, Ph.D.