Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rovnovážná termodynamika (KFCH / C120)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFCH / C120 - Rovnovážná termodynamika, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecná definice I. Věty termodynamické pro průtočné systémy a obecné definice termodynamických funkcí, Popis stavové chování reálných tekutin, Složitější stavové rovnice, Výpočty termodynamických funkcí reálných tekutin, Vyžití teorému korespondujících stavů. Popis chování směsi reálných plynů. Popis soustavy v gravitačním a centrifugálním poli. Popis chování látek v elektrickém a magnetickém poli. Dosahování a měření velmi nízkých teplot, supravodivost. Popis fázových rovnováh reálných systému. Teorie roztoků, dodatková Gibbsova energie a vztahy pro její reprezentaci. Odhadová metoda UNIFAC. Výpočet azeotropů a omezené mísitelnosti kapalin.

Získané způsobilosti

Jsou prohloubeny a doplněny znalosti získané z kurzu Fyzikální chemie pro pokročilé.

Literatura

Novák J., Růžička K. Chemická termodynamika I. VŠCHT Praha, 2002. Dohnal V., Novák J., Matouš J. Chemická termodynamika II. VŠCHT Praha, 1997. SANDLER S.I. Chemical and Engineering Thermodynamics, 3th Ed. John Wiley & Sons, New York, 1999.

Požadavky

Zkouška je ústní. Základní formou zkoušky je rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti prověřovány řešením teoretických i numerických problémů.

Garant

doc. Ing. Pavel Čičmanec, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Čičmanec, Ph.D.