Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř oboru III (KFCH / C122)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFCH / C122 - Laboratoř oboru III, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studium redox a acidobazických vlastností tuhého katalyzátoru pomocí teplotně programovaných metod spojených s hmotnostní spektrometrií.FTIR studie tvorby přechodových komplexů pyridinu a acetonitrilu na pevných látkách.Heterogenní katalyzované reakce (plyn - pevná fáze v průtokovém uspořádání) - katalytické oxidace uhlovodíků, stanovení katalytické aktivity katalyzátoru s využitím plynové chromatografie.Využití spektrofotometrie v UV oblasti při sledování průběhu enzymatických reakcí (interpretace naměřených spekter, verifikace závislostí absorbance - čas, určení rychlostních konstant, stanovení indexu pI50).Enzymatická katalýza při zpracování glycerolu - voltametrické sledování změny koncentrace kyslíku s časem.Studium nekrystalických materiálů (oxidová a neoxidová skla, polymery, amorfní oxidy) pomocí termomechanické analýzy (určení teploty skelného přechodu).Diferenciální skenovací kalorimetrie - sledování tepelných změn v závislosti na teplotě, stanovení tepelné kapacity materiálů, využití pro studium kinetiky tepelně zabarvených dějů.

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen samostatně řešit složitější praktické úlohy z aplikované fyzikální chemie.Absolvování předmětu je základním předpokladem pro měření Diplomové práce.

Literatura

Tištěné návody k jednotlivým laboratorním úlohám. Jandera P. Atomová a molekulová spektroskopie. UniverzitaPardubice, 1999. ISBN 80-7194-201-4.Karlson P. Základy biochemie, 1981, Academia Praha. Academia Praha, 1981. Jírů P., Grubner O., Tichý J. Základy heterogenní katalýzy. VŠCHT Pardubice, 1967.

Požadavky

Samostatná práce v laboratoři a zpracování výsledků

Garant

Ing. Jana Shánělová, Ph.D.