Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslová heterogenní katalýza (KFCH / C211)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFCH / C211 - Průmyslová heterogenní katalýza, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do heterogenní katalýzy.Heterogenní katalyzátory. Příklady. Využití. Vlastnosti.Přehled uplatnění heterogenní katalýzy v ochraně životního prostředí. Zdroje a technologie likvidace emisí N2O, NOx, CO2, CO, NH3, síra, VOC.Příklady využití heterogenní katalýzy v chemickém průmyslu. Cesta od základních surovin po spotřební materiál. Důraz na technologie využívající heterogenní katalyzátor.Heterogenní katalyzátory při zpracování ropy.Čisté" průmyslové procesy využívající katalytické reakce. Syntéza speciálních látek.Výroba a využití vodíku. Příležitosti pro katalýzu.Katalýza a čištění vodyFotokatalýza.

Získané způsobilosti

Posluchač je po absolvování předmětu schopen orientace v jednotlivých oblastech aplikace heterogenních katalytických reakcí a je schopen samostatně řešit aktuální otázky s tím spojené.

Požadavky

Zkouška je písemná a ústní. V průběhu semestru bude posluchač samostatně řešit zadané úlohy, jejichž úkolem je aktivní zapojení studenta do dané problematiky.

Garant

doc. Ing. Libor Čapek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Libor Čapek, Ph.D.Ing. Ivana Troppová, Ph.D.