Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální katalytické procesy (KFCH / C898)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFCH / C898 - Environmentální katalytické procesy, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klimatické změny 20. století, legislativa a oblasti výzkumu ochrany životního prostředíN2O - zdroje a způsob likvidace. Výroba kyseliny dusičné a adipové - popis výroby a způsoby likvidace N2O emisí. Využití N2O jako oxidačního činidla.NOx - zdroje a způsob likvidace. Stacionární a mobilní zdroje NOx. Automobilní katalytické systémy. Třícestný katalyzátor. Selektivní katalytická redukce NOx amoniakem a uhlovodíky.CO2 - zdroje a způsob likvidace. Zachycení a doprava CO2. Skladování CO2. Katalytické reakce využívající CO2.CO - zdroje a způsob likvidace. Standardní oxidační katalyzátory. Oxidace CO za nízké teploty.NH3, SO2, CH4 - zdroje a způsob likvidace. Standardní oxidační katalyzátory. Katalytické procesy pro likvidaci plynných organických látek.Alternativní technologické procesyČisté" průmyslové procesy využívající katalytické reakce.Efektivita využití energie a životní prostředí. Možnosti pro katalýzuPalivové článkyStrategie využití katalýzy pro čištění odpadních vod

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl být posluchač schopen orientovat se v problematice "environmental" katalýzy, jako je např. problematika likvidace skleníkových plynů a vývoj nových technologií pro ochranu životního prostředí založených na aplikaci heterogenního katalyzátoru.

Literatura

F J J G Janssen, R A van Santen. Environmental Catalysis. ICP, Wiley, 1999. ISBN 978-1-86094-125-2.Rase H. F. Commercial catalysts. CRC Press, Boca Raton, 2000. Hagen J. Industrial catalysis. VCH, New York, 2005.

Požadavky

písemná a ústní zkouška

Garant

doc. Ing. Libor Čapek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Libor Čapek, Ph.D.Ing. Ivana Troppová, Ph.D.