Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experiment. metody strukturál. výzkumu (KOANCH / C048)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOANCH / C048 - Experiment. metody strukturál. výzkumu, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod. Symetrie molekul a některé její důsledky.Rentgenostrukturní analýza.Hmotnostní spektrometrie.IR spektroskopie.Ramanova spektroskopie.Nukleární magnetická rezonance.Elektronová spinová rezonance.Elektronová spektroskopie (UV, VIS).Fotoemisní spektroskopie (UPS, XPS). Augerova elektronová spektroskopie.Mössbauerova spektroskopie. Magnetická susceptibilita.Termická analýza.Závěrečná písemná práce.

Získané způsobilosti

Posluchač je po absolvování předmětu je schopen orientace v moderních metodách studia struktury. Je schopen v konkrétních případech zvolit správnou experimentální metodiku a interpretovat jednodušší experimentální výsledky. Absolvování předmětu je základním předpokladem pro práci v laboratoři v průběhu magisterského studia a tvoří i základ pro laboratorní práci v doktorském stupni studia, stejně jako pro práci v řadě podnikových laboratoří.

Literatura

Šulcová P., Beneš L. Experimentální metody v anorganické technologii. Univerzita Pardubice, 2002. Ch. Kittel. Introduction to Solid State Physics, John Wiley&Sons, NY 1996. Atkins P. W. ¨Physical chemistry, Oxford University Press, Oxford 1989 U.K. Fišer J. Úvod do molekulové symetrie: aplikace teorie grup v chemii. 1980, SNTL, Praha.

Požadavky

Zkouška je písemná. Zahrnuje požadavky na pochopení fyzikálně-chemických základů jednotlivých experimentálních metod a schopnost jejich aplikace při interpretaci jednoduchých experimentálních výsledků.

Garant

prof. Ing. Zdeněk Černošek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ludvík Beneš, CSc.doc. Ing. Roman Bulánek, Ph.D.prof. Ing. Zdeněk Černošek, CSc.prof. Ing. Michal Holčapek, Ph.D.doc. RNDr. Jana Holubová, Ph.D.doc. Ing. Milan Nádvorník, CSc.prof. Ing. Oldřich Pytela, DrSc.doc. Ing. Petr Šimůnek, Ph.D.prof. Ing. Miroslav Vlček, CSc.