Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Keramické materiály (KOANCH / C082)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOANCH / C082 - Keramické materiály, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod - klasifikace keramických hmot. Suroviny pro keramiku - přírodní, syntetické.Základy technologie keramiky - příprava výchozích směsí, tvarování, sušení, výpal.Klasická keramika - vlastnosti, použití. Žáruvzdorná a velmi tvrdá keramika. Materiály pro průmyslové pece.Elektrokeramika.Biokeramika

Získané způsobilosti

Posluchač je schopen orientace ve vlastnostech keramikých materiálů. Je kompetentní rozhodovat o výběru keramických hmot pro různá průmyslová použití.

Literatura

POSPÍŠIL Z., KOLLER A. Jemná keramika. SNTL Praha, 1981. PÁNEK Z. Konstrukčná keramika. ústav anorganické chemie SAV, Bratislava, 1992. HANYKÝŘ V., KUTZENDORFER J. Technologie keramiky. Vega, s.r.o., 2000. BARSOUM M.W. Fundamentals of ceramics. Institute of Physics Publishing, Bristol, Philadelphia, 2003. KINGERY W.D., BOWEN H.K., UHLMAN D.R. Introduction to ceramicsesins. John Wiley Sons, New York, 1976.

Požadavky

Zkouška je ústní. Posluchač musí zodpovědět kombinaci 4 otázek, které si vybere z předložených kartiček ( 1 otázka z problematiky surovin pro keramiku, 1 ze základů technologie keramiky a 2 z vlastností a použití dvou konkrétních skupin keramických hmot, např. keramické polovodiče, karbidová keramika apod.)

Garant

prof. Ing. Petr Lošťák, DrSc.prof. Ing. Petr Mošner, Dr.

Vyučující

prof. Ing. Petr Lošťák, DrSc.prof. Ing. Petr Mošner, Dr.