Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilá anorganická chemie (KOANCH / C110)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOANCH / C110 - Pokročilá anorganická chemie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ÚvodElektronegativitaKrystalochemieAnorganické oligo- a polymeryIontová vazbaVodík a alkalickéTeorie kyselin a zásadChemie 3., 4., 13. 14. a 15.-té skupiny

Získané způsobilosti

Posluchač je po absolvování předmětu schopen pochopit strukturu a vlastnosti organokovových a dalších anorganických sloučenin a potřebné metodiky sloužící pro jejich charakterizaci, výzkum a použití.

Literatura

Elsch. C. Elschenbroich:: Organometallics 2006, WILEY-VCH, Weinheim. Third, Completely Revised and Extended Edition. Cotton. COTTON F.A., WILKINSON G.: Anorganická chemie, Academia 1973. Heslop. HESLOP K., JONES K.A.: Anorganická chemie, 1972. Cotton, Wilkinson, Murillo, Bochmann. Advanced Inorganic Chemistry.

Požadavky

Zkouška je písemná. Základní formou zkoušky je písemný test, po kterém následuje rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí. Během semestru jsou znalosti prověřovány jedním testem, jejihož výsledky se započítají do celkové klasifikace.

Garant

prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.