Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář experimentálních met. organ. ch. (KOANCH / C164)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOANCH / C164 - Seminář experimentálních met. organ. ch., Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní informace o 1H NMR spektrech a jejich interpretaci.1H NMR spektra jednoduchých organických molekul.Rozšíření problematiky na 13C NMR spektra. Technika APT. Aplikace na konkrétní příklady organických molekul.Procvičení problematiky 1H a 13C NMR spekter.NMR spektra ostatních prvků zejména 31P a 19F NMR.Projevy přítomnosti fosforu nebo fluoru ve struktuře a jejich vliv na 1H a 13C NMR spektra.Procvičení problematiky 1H a 13C NMR spekter sloučenin obsahující fosfor nebo fluor.Komplexní příklady na využití 1H, 13C, 19F a 31P NMR spekter + základy 119Sn NMR spekter a aplikace na konkrétní organokovové sloučeninyIR spektra, popis, obsažené informace. Rozbor vibrací charakteristických funkčích skupin.Dokončení výkladu o vibracích charakteristických funkčích skupin a interpretace konkrétních příkladů na organických substrátech.Využití IR spekter při interpretaci spekter organokovových sloučenin a základní příklady.Závěrečná písemná práce.

Získané způsobilosti

Schopnost interpretovat 1H a 13C NMR spektra a na základě této interpretace navrhnout možné struktury jednodušších organických a organokovových sloučenin.Navrhnout 1H a 13C NMR různých sloučenin na základě jejich chemické struktury.Schopnost určit typově sloučeniny vhodné pro studium jejich struktury pomocí jiných NMR spekter např 31P atd., dále pojmenovat informaci, kterou z těchto spekter lze získat.Schopnost využít IR spektroskopii k popisu struktury sloučenin a výběr sloučenin vhodných pro studium pomocí IR.

Literatura

DuddecK. Structure Elucidation by Modern NMR. Darmstadt-Německo, 1998. ISBN 3-7985-1111-X.

Požadavky

Znalosti studentů budou kontrolovány závěrečným testem zahrnujícím učivo jak z NMR tak IR spektroskopie, následovat musí úspěšné složení ústní zkoušky.

Garant

doc. Ing. Libor Dostál, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Libor Dostál, Ph.D.