Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z anorganické chemie (KOANCH / C210)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOANCH / C210 - Vybrané kapitoly z anorganické chemie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod.2. Násobné vazby v chemii nepřechodných kovů ? syntéza a reaktivita sloučenin obsahujících násobné vazby typu kov-kov. Chemie nízkovalentních nepřechodných kovů.3. Násobné vazby v chemii přechodných kovů ? syntéza a reaktivita sloučenin přechodných prvků, které jsou spojeny násobnou vazbou. Chemie nízkovalentních přechodných kovů.4. Organokovové kationty ? syntéza, stabilita a reaktivita organokovových kationtů5. Chemie stabilních karbénů ? syntéza, reaktivita a elektronové vlastnosti6. Využití karbénů v organokovové chemii ? možnosti koordinace přechodných a nepřechodných prvků7. Úvod do chemie polymerů - přípravy, charakterizace a druhy polymerů8. Organokovová katalýza: Polymerizace nenasycených systémů pomocí katalyzátorů prvků 4. skupiny periodického systému9. Aktivace malých molekul10. Klastry nepřechodných kovů

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen hlubší orientace v současné problematice anorganické a organokovové chemie.

Literatura

Přednášky.

Požadavky

Zkouška je ústní. Je prověřována míra osvojených znalostí.

Garant

doc. Ing. Libor Dostál, Ph.D.doc. Ing. Milan Erben, Ph.D.doc. Ing. Roman Jambor, Ph.D.prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.doc. Ing. Jaromír Vinklárek, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Roman Jambor, Ph.D.