Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná a anorganická chemie II (KOANCH / C815K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOANCH / C815K - Obecná a anorganická chemie II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kvantitativní vyjadřování kyselosti a zásaditosti roztoků solí a pufrů. Energetické změny při chemických reakcích, jejich hnací síla a spontánnost. Rovnováha redox dějů, elektrolýza, oxidačně-redukční potenciály a uskutečnitelnost redox reakce. Využití elektrolýzy při anorganických výrobách kovů a pokovování. VSEPR II - skutečné prostorové uspořádání atomů v molekulách. Rozpustnost látek II - účinek společného iontu. Koordinační sloučeniny - vazba v KS, vlastnosti, příklady aplikací. Nepřechodné a přechodné kovy a jejich sloučeniny.

Získané způsobilosti

Kvantitativní výpočty acidobazických vlastností roztoků kyselin, zásad, solí, pufrů. Schopnost předpovědět uskutečnitelnost reakce a vypočítat energetické změny během reakce. Získání základních znalostí z oblasti struktury a vlastností komplexních sloučenin.

Literatura

Klikorka J., Hájek B., Votinský J. Obecná a anorganická chemie. Handlíř K., Nádvorník M., Vlček M. Výpočty a cvičení z obecné a anorganické chemie I. ISBN 978-80-7194-976-3.Votinský J. a Vlček M. Kontrolní otázky z obecné chemie. Kalousová J. Anorganická chemie v otázkách. Univerzita Pardubice, 1998. ISBN 80-7194-170-0.Handlíř K, Kalousová J., Koudelka L, Kozáková M., Nádvorník M., Tichá H. a Vlček M. Výpočty a cvičení z obecné a anorganické chemie.

Požadavky

Studenti absolvují během semestru 2 kontrolní ročníkové písemné práce, jejich výsledek se částečně započítává do výsledné známky. Vlastní zkouška se skládá z písemné a ústní části. Náplní je látka probraná na přednáškách a seminářích během semestru.

Garant

prof. Ing. Helena Tichá, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Helena Tichá, CSc.