Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polygrafické inženýrství II (KPF / C713K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C713K - Polygrafické inženýrství II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dokončovací zpracování tiskovin.Rozdělení knižních vazeb.Technologické postupy výroby knižních vazeb.Řezací stroje.Skládací stroje.Snášecí stroje.Lepená vazba.Šitá vazba.Zhotovení obálek a desek.Zpracování knižního bloku pro tuhou vazbu.Dokončovací agregáty kotoučových strojů.Dokončování grafických etiket a obalů.Dokončování kalendářové produkce.Dokončování flexibilních obalů.Dokončování samolepících etiket.Dokončování kartonážní produkce.Tisk a dokončování cenin.Tisk a dokončování tiskopisů.Balení produkce.Přeprava materiálu.

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu získá ucelený přehled o zařízeních pro zušlechťování a dokončování tiskovin.Seznámí se s jednotlivými částmi strojů i výrobních linek.Dokáže určit, na jakém zařízení lze zpracovat určitý polygrafický výrobek.Získané znalosti uplatní v navazujících předmětech Laboratoř oboru II, Technologický seminář.

Literatura

Weiner B., Puhaný K. Dokončovací stroje a zařízení. Polygrafické sešity 1996/1, Univerzita Pardubice, 1996. ISBN 80-7194-076-3.Král J. Moderní knihařství. Knihař Brno, 1999. ISBN 80-901924-8-3.Panák J.a kol. Polygrafické minimum. TypoSet, Bratislava,, 2000. ISBN 80-967811-3-8.Prof. RNDr. Marie Kaplanová, CSc. a kolektiv. Moderní polygrafie. 2010. ISBN 978-80-254-4230-2.Šalda J., Svoboda L. Přehled polygrafie. SPN Praha, 1978.

Požadavky

Zkouška.Ústní zkouška ? 100% zkoušky ? probíhá formou rozpravy k vybrané problematice

Garant

Ing. Jiří Hejduk, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Hejduk, Ph.D.