Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Předtisková příprava II (KPF / C714K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C714K - Předtisková příprava II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kódování textu, formáty fontů, formáty PostScript a PDF, standardy PDF/X, chyby tiskových podkladů, preflight.Adobe InDesign a QuarkXPress: nastavení prostředí, zpracování sazby (import, editace a formátování textu i grafických prvků, využití automatických prvků sazby), export do výstupního formátu.Adobe Acrobat Pro a Enfocus PitStop: kontrola a editace parametrů PDF, práce s preflightovými nástroji.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student dokáže pracovat s aplikacemi Adobe InDesign, QuarkXPress, Adobe Acrobat Pro a Enfocus PitStop, umí zpracovat sazbu publikace, převést ji do požadovaného výstupního formátu a zkontrolovat důležité parametry ovlivňující výslednou kvalitu.

Literatura

Adobe Photoshop 7.0, Oficiální výukový kurz. SoftPress, 2003. ISBN 80-86497-26-7.QuarkXPress Passport 4.1 CZ, manuál, Quentin, spol s r. o., 2001. Quentin, s.r.o., 2001. http://www.quark.com/en/Support/Documentation/QuarkXPress/8.aspxhttp://help.adobe.com/archive/en_US/indesign_incopy/cs4/indesign_cs4_help.pdfProf. RNDr. Marie Kaplanová, CSc. a kolektiv. Moderní polygrafie. 2010. ISBN 978-80-254-4230-2.www.pdf-x.cz

Požadavky

Předmět je hodnocen na základě zpracování a prezentace projektu prokazujícího schopnost připravit dle zadání sazbu v obou sazbových aplikacích, vytvořit výstupní soubory pro specifikované účely a zkontrolovat jejich správnost.

Garant

Ing. Markéta Držková, Ph.D.Ing. Ondrej Panák

Vyučující

Ing. Markéta Držková, Ph.D.Ing. Ondrej Panák