Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie a polygrafický průmysl (KPF / C736K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C736K - Ekologie a polygrafický průmysl, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fyzikálně-chemické vlastnosti látek důležité z hlediska ekologie.Toxicita látek, testy toxicity a její vyjadřování.Popis a klasifikace polygrafických odpadů.Charakteristika individuálních chemických škodlivin v polygrafické výrobě.Hluk, prach.Technologie a aparáty ke zpracování plynných odpadních látek z polygrafické výroby.Regenerace rozpouštědel a zpracování jiných kapalných odpadů.Tuhé odpady, recyklace papíru.Legislativa - ČR, (EU).

Získané způsobilosti

Absolvent získá přehled o problematice vztahu polygrafické výroby k životnímu prostředí. Je schopen navrhovat v souladu s platnými předpisy vhodná opatření k řešení potenciálních ekologických problémů - následků polygrafické výroby.

Literatura

Svoboda J. v Kaplanová M. a kol. Nové poznatky v polygrafii a obalové technice II, III. KPF Pardubice, Texty pro licenční studium, 1994. Matrka M., Rusek V. Průmyslová toxikologie. VŠCHT Pardubice, 1991. Hodgson E. (Ed.). A Textbook of Modern Toxicology, 3rd. Ed. Wiley, Hoboken, 2004. ISBN 0-471-26508-X.Boeker E., van Grondelle R. Environmental Science. Physical Principles and Applications. Wiley, Chichester, 2001. ISBN 0-471-49577-8.Lyman W.J., Reehl W.F., Rosenblatt D.H. Handbook of Chemical Property Estimation Methods. Am. Chem. Soc. Washington, 1990. Prof. RNDr. Marie Kaplanová, CSc. a kolektiv. Moderní polygrafie. 2010. ISBN 978-80-254-4230-2.

Požadavky

Prokázání míry osvojených znalostí a schopností jejich aplikace pro řešení praktických problémů při rozpravě nad vybranými tématy.

Garant

Ing. Jiří Hejduk, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Hejduk, Ph.D.