Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kolorimetrie (KPF / C746)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C746 - Kolorimetrie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lidský vizuální systémVnímání barevSystémy uspořádání barevKolorimetriePodmínky pozorování a podmínky měření barevTeorie míchání barevÚvod do správy barev a složky správy barev (3h přednáška)Profily vstupních zařízeníProfily zobrazovacích zařízeníProfily výstupních zařízení

Získané způsobilosti

Absolvent umí zhodnotit kvalitu barevných výtisků a stanovit diferenci barev, se znalostí jejího výpočtu a problémů, které jsou s hodnocením barevnosti spjaty. Dovede také zhodnotit faktor subjektivního hodnocení barevnosti. Po absolvováni předmětu je student kvalifikovaný ve správě barev a profilace zařízení. Program poskytuje kvalifikaci osobám pracujícím nebo jednajícím v předtiskové přípravě polygrafického průmyslu nebo při hodnocení a měření barev nejen v polygrafii.

Literatura

Wyszecki G. Color Science Concepts and Metrhods, Quantitative Data and Formulae. John Wiley and Sons, 2000. ISBN 0-471-39918-3.Dohnal M. Fyzikální základy reprodukce obrazu, 2. vydání. Univerzita Pardubice, 2007. ISBN 978-80-71949459.Mausfeld R., Heyer D. Colour Perception Mind and the Physical World. Oxford, 2003. ISBN 0-19-850500-0.Nassau K. The Physics and Chemistry of Color. John Wiley and Sons, 2001. ISBN 0-471-39106-9.Prof. RNDr. Marie Kaplanová, CSc. a kolektiv. Moderní polygrafie. 2010. ISBN 978-80-254-4230-2.Hunter. The Measurement of Appearance. John Wiley & Sons, 1974.

Požadavky

Zápočet se skládá z výpočetních úloh. Student získá zápočet, jestli dosáhne 60 a více % z testuPři ústní zkoušce si student vytáhne tři otázky ze tří okruhů. V případě, že student prokáže nedostatečné znalosti z kterékoliv části zkoušky (zkouškový test, nebo jedna ze tří otázek), hodnotí se zkouška známkou nevyhověl. Studentům kombinované formy doporučujeme konzultace!

Garant

Ing. Ondrej PanákIng. Tomáš Syrový, Ph.D.doc. Ing. Michal Veselý, CSc.

Vyučující

Ing. Ondrej Panák