Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba a zpracování odborného textu (KPF / C748)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C748 - Tvorba a zpracování odborného textu, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyhledávání informací na internetu, v elektronických databázích a v knihovních fondech univerzity. Studium odborné literatury.Zásady zpracování odborného textu. Úprava pro tištěnou formu. Příprava prezentace.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student dokáže zpracovat odbornou rešerši, rozumí terminologii v dané oblasti a má lepší schopnost písemné i ústní komunikace v cizím jazyce. Na téma semestrálního projektu může navázat diplomová práce studenta.

Literatura

ČSN ISO 690 Dokumentace. Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura. ČSN ISO 690-2 Informace a dokumentace - Bibliografické citace - Část 2: Elektronické dokumenty nebo jejich části. ČSN ISO 832 Informace a dokumentace - Bibliografický popis a citace - Pravidla zkracování bibliografických termínů. Literatura vyplývající ze zadání semestrálního projektu. Day R.A. Scientific English: A Guide for Scientists and Other Professionals, 2nd Ed. 1995. ISBN 0-89774-989-8.Kaplanová M., Držková M. Anglicko-německo-český polygrafický slovník. Svaz polygrafických podnikatelů, 2003. ISBN 80-239-0169-9.Day R.A., Gastel B. How to Write and Publish a Scientific Paper. Cambridge University Press, 2006. ISBN 0-521-67167-1.http://www.upce.cz/knihovna/databaze.htmlhttp://www.upce.cz/knihovna/odkazy/uzitecne.htmlhttp://www.imaging.org/resources/vcguide/index.cfm

Požadavky

Základní podmínkou absolvování předmětu je zpracování seminárního cvičení a hlavního semestrálního projektu. Předmět je hodnocen na základě zpracování abstraktu (10 %), plného textu (40 %) a závěrečné prezentace projektu v anglickém nebo německém jazyce (50 %).

Garant

Ing. Markéta Držková, Ph.D.Ing. Bohumil Jašúrek, Ph.D.