Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální laboratoře oboru II (KPF / C750)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C750 - Speciální laboratoře oboru II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úlohy speciálních laboratoří navazují na předměty Kolorimetrie, Fyzikálně-chemické děje v tiskových procesech a Sítotisk a tamponový tisk. Úlohy jsou zadány problémově, tj. student řeší zadaný úkol s použitím moderních přístrojů a popsané metodiky měření. Z každé úlohy vypracuje protokol a své výsledky obhájí ve volné diskusi. Součástí předmětu jsou i 2 exkurze do specializovaných výrobních podniků a tiskáren.Digitalizace videozáznamu, Digitalizace obrazu (skener, digitální fotoaparát), Odolnost proti poškrábání, Vliv IPA na vlastnosti vlhčicích roztoků, Tónování a kolorování fotografií, Hodnocení kvality digitálního tisku, Metamerie barev, podmínky měření, Vliv substrátu na kvalitu inkoustového tisku, Úpravy kontrastu pozitivu (vývojka, papíry), Příprava tiskové předlohy (reprodukční kamera).

Získané způsobilosti

Absolvování předmětu by mělo poskytnout studentům oboru polygrafie dobré základy pro experimentální práci na řešení problémů diplomových prací a rozšířit praktické znalosti zpracování předloh pro vytváření návrhů tištěných publikací.

Literatura

Návody na laboratorní úlohy.

Požadavky

V průběhu laboratorních cvičení, jsou studenti hodnoceni za připravenost na laboratorní úlohu, pracovní samostatnost při řešení úlohy, za obdržené výsledky a za protokol.

Garant

doc. Ing. Jan Panák, CSc.Ing. Tomáš Syrový, Ph.D.Ing. Jan Vališ, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Panák, CSc.Ing. Tomáš Syrový, Ph.D.Ing. Jan Vališ, Ph.D.