Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální laboratoře oboru III (KPF / C753)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C753 - Speciální laboratoře oboru III, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Správa barev. Recepturování barev. Neugebauerův model.Kalkulace. Projektování modelové tiskárny. Statistická regulace procesu, nástroje analýz.Fotokalorimetrie. Sledování vytvrzování ofsetových UV barev a laku pomocí FTIR.Exkurze na výzkumná pracoviště vybavená moderní experimentální technikou pro studium tenkých vrstev.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student rozumí zpracování kalkulací, přípravě projektu tiskárny s danou zakázkovou náplní a metodám využívaným při řízení jakosti. Rovněž má praktické zkušenosti se správou barev, recepturováním a aplikací spektrálních modelů i s využitím fyzikálních metod studia tenkých vrstev.

Literatura

Návody pro jednotlivé úlohy. Jandera P. Atomová a molekulová spektroskopie se zaměřením na stopovou analýzu kontaminantů - díl B: Molekulová spektroskopie v organické analýze. Univerzita Pardubice, 1999. Václavíčková M. Diplomová práce. Univerzita Pardubice, 2000. Vališ J. Disertační práce. Univerzita Pardubice, 2001. Katalog výkonů v polygrafickém průmyslu. SPP Praha, 1998. Speirs H. M. Print Estimators - The Handbook. British Printing Industries Federation, 1996. ISBN 0-85168-202-2.Fraser B., Murphy Ch., Bunting F. Správa barev. Computer Press, 2003. ISBN 80-722-6943-7.

Požadavky

Předmět je hodnocen na základě průběžného prokazování potřebných teoretických znalostí a zpracování všech laboratorních úloh včetně protokolů či prezentací a obhájení výsledků.Před začátkem úlohy je prověřena připravenost studentů. V případě nepřipravenosti studentům není umožněno danou úlohu provést. (Vzhledem k časové náročnosti úloh a vytížení kapacity vyučujících, prostorů i zařízení jsou možnosti náhradního termínu velmi omezeny.)Pokud není v zadání úlohy uvedeno jinak, je nutné odevzdat požadované výstupy nejpozději do jednoho týdne od ukončení úlohy. V případě nesplnění tohoto požadavku bude studentům snížena výsledná známka z předmětu o půl stupně za každé pozdní odevzdání. Tyto podmínky se vztahují i na opětovné odevzdání v případě vrácení k přepracování.

Garant

Ing. Markéta Držková, Ph.D.Ing. Bohumil Jašúrek, Ph.D.Ing. Ondrej Panák

Vyučující

Ing. Markéta Držková, Ph.D.Ing. Bohumil Jašúrek, Ph.D.Ing. Ondrej Panák