Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do polygrafie (KPF / C801)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / C801 - Úvod do polygrafie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, vznik a vývoj písma, tisková písma.Historie tisku, slavní tiskaři, slavné tisky.Tisk z výšky, tisk z hloubky, tisk z plochy, ostatní techniky (průtisk, reprografické techniky).Předtisk (reprodukce textu a obrazu, výpočet publikace, vyřazení, rastrování, reprodukce barev, barvové prostory, měření barev, náhled, nátisk, příprava tiskové formy).Tisk (uspořádání tiskových strojů pro různé techniky).Dokončovací zpracování (skládání, snášení, šití, lepení, ořez, vazby).Polygrafické materiály (papír, barvy, ostatní materiály).

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu získá základní vědomosti o oboru polygrafie, o tiskových technikách a technologiích. Je připraven porozumět výkladu v následných odborných předmětech studijního oboru Polygrafie.

Literatura

Prof. RNDr. Marie Kaplanová, CSc. a kolektiv. Moderní polygrafie. 2010. ISBN 978-80-254-4230-2.Šalda, J. Od rukopisu ke knize. SNTL Praha, 1983. Panák J.a kol. Polygrafické minimum. TypoSet, Bratislava,, 2000. ISBN 80-967811-3-8.

Požadavky

Zkouška je písemná a ústní. Ústní formou zkoušky je rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí a dovedností. Písemná část zkoušky prověřuje znalosti získané v celém semestru. Během semestru jsou znalosti prověřovány testy, jejichž výsledek je započítán do celkové klasifikace.Průběžná kontrola studia - 3 ročníkové písemky - 30 % zkoušky,zkoušková písemka - 30 % zkoušky,ústní část zkoušky - 40 % zkoušky.

Garant

Ing. Jan Vališ, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Vališ, Ph.D.