Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř charakterizace materiálů (SLCHPL / C743)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLCHPL / C743 - Laboratoř charakterizace materiálů, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Termická analýza. Metodika DTA a DSC.Termická analýza. Metodika DMA a TMA.UV-VIS spektroskopie.Ramanova spektroskoie. Ramanovská mikroskopie.Infračervená spektroskopie.NMR spektroskopie.EPR spektroskopie.Rentgenová difrakční analýza.Fluorescenční analýza.Optická mikroskopie.Měření velikosti částic polykrystalických materiálů.Elektronová mikroskopie.Zkušebnictví organických povlaků.Zkušebnictví polymerních hmot

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen se orientovat v oblasti technik používaných pro charakterizaci pevných látek.

Literatura

Zíka J. a kol. Analytická příručka 1 a 2. SNTL Praha, 1980. Bažantová Z., Svoboda L., Vimmrová A., Tobolka Z. Nauka o materiálech 10 - Zkušební metody. Vydavatelství ČVUT, Praha, 2000. PTÁČEK A KOL. Nauka o materiálu I., II. Brno: VUT/CERM, 2001. Cahn R.W., Lifshin. Concise encyclopedia of materials charakterization. Elsevier, Pergamon, 1992. Volf M.B. Chemie skla. SNTL, Praha, 1987.

Požadavky

Zkouška je písemná i ústní. Základní formou zkoušky je písemná a následná ústní rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností.

Garant

doc. Ing. Eva Černošková, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Zdeněk Černošek, CSc.doc. Ing. Eva Černošková, CSc.doc. RNDr. Jana Holubová, Ph.D.prof. Ing. Andréa Kalendová, Dr.Ing. David Veselý, Ph.D.