Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika I (UAFM / C601)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAFM / C601 - Matematika I, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Matice determinanty. Soustavy lineárních rovnic.Vektory. Lineární závislost a nezávislost vektorů. Skalární součin. Vektorový součin.Komplexní čísla, operace na komplexních číslech.Pojem reálné funkce reálné proměnné. Složená funkce. Inverzní funkce. Elementární funkce. Limita a spojitost funkce.Derivace. Geometrický a fyzikální význam. Aplikace. Derivace elementárních funkcí. Základní vzorce pro derivování.Diferenciál funkce. Derivace vyšších řádů.Vyšetřování průběhu funkce.Primitivní funkce, neurčitý integrál. Základní vzorce pro integrování. Metoda per partes. Substituční metody.Integrace racionálních funkcí.Určitý integrál a jeho aplikace.Základní diferenciální rovnice.

Získané způsobilosti

Studenti si zopakují a upevní znalosti některých partií středoškolské matematiky potřebných ke studiu navazujících předmětů. Dále se studenti seznámí se základy diferenciálního a integrálního počtu funkcí jedné reálné proměnné jakož i se základy lineární algebry.

Literatura

ftp://math.feld.cvut.cz/pub/olsak/linalhttp://www.mff.cuni.cz/fakulta/mfp/stahnout.htmKopáček J. Matematická analýza nejen pro fyziky II. Došlá Z. Matematika pro chemiky 1. díl. Brno, 2010. Došlá Z. Matematika pro chemiky 2.díl. Brno, 2010. Cabrnochová,R. - Prachař,O. Průvodce předmětem MATEMATIKA I. (1. a 2. část). Pardubice, 2004. Polák j. Přehled středoškolské matematiky. Praha, 1972. Janeček F., Jindrová P., Zapletal D. Příklady a úlohy ze středoškolské matematiky k přípravě na přijímací zkoušky na VŠ. Pardubice, 2005. Kolda S. - Černá M. Úvod do lineární algebry a analytické geometrie. Pardubice, 2004.

Požadavky

Zkouška - minimálně 50% úspěšnost z 5 výpočtových úloh a absolvování matematického minima ze střední školy. Obsah matematického minima je umístěn ve studijních materiálech předmětu Matematika I ve STAGu ("Mat_minimum_ze_stred_skoly_pozadavky_2015-16").

Garant

doc. RNDr. Juraj Kostra, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Juraj Kostra, CSc.