Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika II (UAFM / C606)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAFM / C606 - Matematika II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Diferenciál funkce a diferenciály vyšších řádů.2.Aproximace funkce polynomem. Taylorův polynom. Maclaurinův polynom.3.Funkce více proměnných. Graf funkce více proměnných. Limita a spojitost.4.Parciální derivace. Geometrický význam. Parciální derivace vyšších řádů.5.Totální diferenciál, tečná rovina.6.Lokální extrémy. (Globální extrémy. Vázané extrémy - informačně).7.Integrální počet. Speciální substituce.8.Nevlastní integrál.9.Dvojný integrál.10.Aplikace.11.Lineární diferenciální rovnice s konstantními koeficienty.12.Další diferenciální rovnice nižších řádů.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se základy diferenciálního a integrálního počtu funkcí více reálných proměnných a s některými aplikacemi zejména ve fyzice.

Literatura

Kolda S., Machačová L., Prachař O. Cvičebnice z matematiky II. Pardubice, 2007. Machačová L. Matematika. Pardubice, 2004. Kolda S., Machačová L. Matematika II. Pardubice, 2007. Kolda S., Krajňáková D., Kimla A. Matematika pro chemiky I. Praha, 1989. Kolda S., Krajňáková D., Kimla A. Matematika pro chemiky II. Praha, 1990. Došlá Z. Matematika pro chemiky 1. díl. Brno, 2010. Došlá Z. Matematika pro chemiky 2.díl. Brno, 2010. Krajňáková D., Míčka J., Machačová L. Zbierka úloh z matematiky. Bratislava, 1988.

Požadavky

Písemná zkouška.Skládá se z písemné práce v 6. týdnu a z písemné práce ve zkouškovém období. Písemná práce obsahuje příklady.

Garant

doc. RNDr. Juraj Kostra, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Juraj Kostra, CSc.