Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika I (UAFM / C704)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAFM / C704 - Fyzika I, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do vektorové algebry a přehled matematických operací užitých ve výkladuKinematika pohybu hmotného boduDynamika pohybu hmotného boduDynamika pohybu tuhého tělesaPružnostHydrostatika a základy hydrodynamikyKmitavý pohyb, vlněníTermika a základy termodynamikyGeometrická optikaElektrostatikaElektrokinetika stejnosměrných proudůZákladní pojmy magnetizmuElektromagnetická indukce a její důsledkyStavba atomu

Získané způsobilosti

Předmět rozšiřuje středoškolskou látku a připravuje základy pro studium předmětů ve vyšších ročnících. Řešení pokročilých fyzikálních problémů a úloh.

Literatura

Cimpl. Z, Karamazov S. Fyzika I (první část), UPa- skripta. 1995. Zajíc J. Fyzika II (Elektřina a magnetismus) UPa. Tulka J.,Pirkl S. Kmity a vlny, UPa-skripta. Tulka J., Pirkl S. Termika, UPa-skripta. Tulka J.,Pirkl S. Výpočtové úlohy z fyziky (II)-Elektřina a magnetismus, UPa. UPa. Tulka J. Výpočtové úlohy z fyziky pro posluchače UPa, UPa. Halliday D., Rasnik R.,Walker J. Fyzika, VUTIUM Brno.

Požadavky

Průběžná kontrola - 2 ročníkové písemné práce; na výsledné známce se podílejí cca 40 %Ústní zkouška

Garant

doc. Ing. Čestmír Drašar, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Drašar, Dr.