Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z fyziky II (UAFM / C807)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAFM / C807 - Laboratoř z fyziky II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pohyb elektronů v magnetickém poli2. Hallův jev3. Rentgenostrukturní analýza4. Optická propustnost, polarizave a otáčivost5. Stefan-Boltzmannův zákon6. Planckova konstanta7. Zeemanův jev8. Elektrostatické pole9. Impedance10. Magnetický moment proudové smyčky11. Ohyb světla a elektronů na mřížce12. Interference na tenké vrstvě , měření tloušťek13. LCR obvody14. Vybíjení kondenzátorů

Získané způsobilosti

Schopnost přípravy a provádění jednoduchých experimentů, schopnost interpretace experimentálních výsledků. Připravenost pro práci v laboratořích magisterského studia.

Literatura

nullBROŽ J. a kol. Základy fyzikálních měření. Praha: SPN, 1983.

Požadavky

Vypracované protokoly + klasifikovaný zápočet

Garant

doc. Ing. Čestmír Drašar, Dr.prof. Ing. Slavomír Pirkl, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Drašar, Dr.Dr. Ing. Lubos Hach, Ph.D.RNDr. Petr Janíček, Ph.D.Mgr. Jana Kašparová, Ph.D.Mgr. Jan Mistrík, Ph.D.prof. Ing. Slavomír Pirkl, CSc.Mgr. Světlana SajdlováRNDr. Jan Zajíc, CSc.