Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř syntézy a charakterizace mat. (UCHTML / C098)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCHTML / C098 - Laboratoř syntézy a charakterizace mat., Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příprava aduktivního polyaminového tvrdidla pro epoxidové nátěrové hmoty.Stanovení kinetických parametrů při termicky iniciované polymeraci styrenu.Příprava polystyrenu - suspenzí polymerace.Příprava fenolformaldehydové pryskyřice (novolaku) - methylolace a polykondenzace.Příprava nenasyceného polyesteru, stanovení kinetických parametrů - polykondenzace.Příprava kopolymerního latexu - emulzní polymerace.Příprava alkydové pryskyřice - přeesterifikace a polykondenzace.Příprava triacetátu celulosy - reakce na polymeru, dezinhibice styrenu.Příprava polyamidů.Analýza polymerů - kvalitativní určení typu.Příprava viskózy.Příprava polyethylentereftalátu.Příprava močovinoformaldehydové pryskyřice.Příprava melaminformaldehydové pryskyřice.

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen zúčastnit se práce ve výzkumných a vývojových laboratořích zaměřených na polymerní materiály.

Literatura

Mleziva J., Šňupárek J. Polymery. Sobotáles, 2000. ISBN 80-85920-72-7.Mleziva J. Výroba polymerů. VŠCHT Pardubice, 1987. ISBN 80-85113-19-8.Mleziva J., Kálal J. Základy makromolekulární chemie. SNTL Praha, 1986. ISBN 04-621-86.

Požadavky

Zkouška je ústní. Základní formou zkoušky je rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti prověřovány testem, jehož výsledek je započítán do celkové klasifikace.

Garant

prof. Ing. Petr Kalenda, CSc.prof. Ing. Andréa Kalendová, Dr.Ing. David Veselý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Černý, Ph.D.prof. Ing. Petr Kalenda, CSc.Ing. David Veselý, Ph.D.