Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obalové tiskové techniky (UCHTML / C168)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCHTML / C168 - Obalové tiskové techniky, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Proces tisku a principy základních tiskových technik. Základní tiskové procesy a charakterizace vlastností tiskových barev a papírů pro knihtisk, flexografii, ofset, hlubotisk a sítotisk. Procesy přeměny textu a obrazu na tiskové podklady pro výrobu tiskových forem (sazba, výtažkování, síťování). Základní tiskové formy (knihtiskové štočky, duplikátní formy, flexografické fotopolymerní formy, pevné, kapalné ofsetové desky jednokovové, vícekovové, hlubotiskové válce, klasické, autotypické, poloautotypické sítotiskové formy, šablony přímé, nepřímé, kombinované). Digitální tisk a tiskové techniky.Potiskovatelnost papíru a metody stanovení následujících tiskových vlastností (příjem barvy, tisková penetrace, povrchová pevnost, prášivost.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu obalové tiskové techniky je schopen se orientovat v dané problematice.

Literatura

Gebrtová J. Obalové a tiskové techniky. Pardubice, 2004. Donát A. Papiernické obalové prostriedky, 1980, Alfa Bratislava. Gebrtová J., Kadeřábek V. Zpracování papíru a lepenek, 1983, VŠCHT Pardubice. Kirwan M.J. Paper and Paperboard Packaging Technology, 2005, Blackwell Publishing Ltd. ISBN-13: 978-14051-2503-1.

Požadavky

Úvodní test a zkouška

Garant

Ing. Michaela Filipi, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michaela Filipi, Ph.D.