Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř oboru II (UCHTML / C192)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCHTML / C192 - Laboratoř oboru II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příprava latexu pomocí emulzní polymerace s různým složením monomeru a následná příprava a testování filmů, syntéza aduktu epoxidové pryskyřice a polybutadienového kaučuku Krasol LBM 22, vulkanizace sírou polybutadienového kaučuku LBD 3000, vakuová destilace tvrdidla, příprava epoxidového lepidla a následné testování pevnosti ve smyku na kovových adherendech, příprava kompozitních materiálů kladením sklovláknité výztuže do polyesterové pryskyřice.Analytické hodnocení a hodnocení fyzikálně-mechanických vlastností polymerů s využitím moderních fyzikálních, analytických a zkušebních metod. Vyhodnocení získaných výsledků.

Získané způsobilosti

Posluchač získá přehled o přípravě syntéze polymerních materiálů, přípravě vzorků a o testování fyzikálně-mechanických vlastnostech různými metodami. Je připraven pro experimentální část zadané diplomové práce v oboru polymerních materiálů.

Literatura

Milič R., Večeřa M. Laboratorní příručka pro technologii polymerů. Pardubice, 1990. ISBN 80-85113-23-6.Jarušek J. Metody zkoumání polymerů. Pardubice, 1984. ISBN 80-85113-01-5.

Požadavky

Student musí psát protokoly o provedených úlohách Závěrečná zkouška přihlíží k dodaným protokolům, k jejich rozpravě a k celkové práci v laboratoři. Je prověřována míra osvojených znalostí a praktických dovedností.

Garant

Ing. Luboš Prokůpek, Dr.

Vyučující

prof. Ing. Andréa Kalendová, Dr.Ing. Luboš Prokůpek, Dr.