Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z chemického inženýrství (UECHI / C022)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C022 - Laboratoř z chemického inženýrství, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bezpečnost práce v laboratořích, teoretický úvodProséváníTlakové ztráty při proudění tekutin potrubímČerpací stanice se sběrem datMícháníFiltraceÚprava vody na iontoměničíchAbsorpce v náplňové koloněSdílení tepla ve výměníkuStudium kinetiky enzymové reakceDiskontinuální rektifikaceSušení

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu se orientuje v použití jednotkových operací. Je schopen stanovit základní parametry zařízení a navrhnout vhodné podmínky pro použití jednotkových operací.

Literatura

nullCakl J., Žáková A., Hemer J. Příručka k chemickoinženýrským výpočtům I. VŠCHT Pardubice, 1991. LECJAKS Z. A KOL. Chemické inženýrství I. VŠCHT Pardubice, 1993. VOLÁK Z. A KOL. Chemické inženýrství II. VŠCHT Pardubice, 1985. MACHAČ A KOL. Chemické inženýrství III. VŠCHT Pardubice, 1983.

Požadavky

Hodnocení předmětu klade důraz na praktické zvládnutí jednotlivých úloh a zpracování protokolů. Míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností z průběhu laboratoří z chemického inženýrství je prověřována závěrečnou ústní rozpravou.

Garant

Ing. Bedřich Šiška, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Doleček, CSc.Ing. Hana Jiránková, Dr.Ing. Jaroslava Kořínková, Dr.Dr. Svetlana PopovicIng. Bedřich Šiška, CSc.