Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z chem. inženýrství (UECHI / C037)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C037 - Vybrané kapitoly z chem. inženýrství, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu.Využití standardních softwarových produktů při inženýrských výpočtech (MS Excel, MS Visual Basic, MS Project, MS Visio apod.). Specializovaný chemicko-inženýrský software.Materiálové provedení aparátů, čerpadel a potrubních systémů (přehled materiálů, kritéria výběru, koroze).Hlavní zásady moderního projektování, zdroje informací - primární a sekundární chemická literatura, elektronické zdroje.Adsorpce, krystalizace. Specializované přednášky externích spolupracovníků. Samostatný projekt.

Získané způsobilosti

Posluchač se po absolvování předmětu orientuje v základních výpočtech jednotkových operací a v aparaturním vybavení chemických výrob. Umí také využívat základní softwarové produkty, jako je například MS Excel, MS Project a MS Visio, které usnadňují inženýrskou práci.

Literatura

Lecjaks Z. a kol. Chemické inženýrství I. VŠCHT Pardubice, 1993. Volák Z a kol. Chemické inženýrství II. VŠCHT Pardubice, 1993. Machač I. a kol. Chemické inženýrství III. SNTL Praha, 1983. Himmelblau, D.M. Basic Principles and Calculations in Chemical Engineering. Prentice Hall PTR, 1996. Coulson, J.M., Richardson, J.F. Coulson & Richardson s Chemical Engineering 1. Butterworth Heinemann, 2000. McCabe, W.L., Smith, J.C., Harriott, P. Unit Operations of Chemical Engineering. McGraw-Hill, 2001.

Požadavky

Zkouška je ústní. Základní formou zkoušky je rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti také prověřovány individuálními projekty, jejichž výsledky jsou započítány do celkové klasifikace.

Garant

doc. Ing. Jiří Cakl, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Cakl, CSc.