Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologické aspekty chemických technol. I (UECHI / C043)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C043 - Ekologické aspekty chemických technol. I, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Získávání energie a surovin pro chemického průmysl, obnovitelné a neobnovitelné zdrojeIntegrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC), integrované povolení, BAT, BREF.Spalování odpadůSkládkováníFyzikální metody čištění odpadních vodChemické metody čištění odpadních vodOmezování emisí oxidu siřičitého a oxidů dusíkuVýroba kyseliny sírovéVýroba amoniakuVýroba kyseliny dusičnéVýroba kyseliny fosforečnéVýroba průmyslových hnojivVýroba chloru a hydroxidu sodnéhoVýroba kyseliny chlorovodíkovéVýroba anorganických pigmentů

Získané způsobilosti

Student je po absolvování tohoto předmětu kompetentní rozhodovat o výběru technologického postupu pro výrobu anorganických látek a o výběru vhodné technologie pro minimalizaci vznikajících emisí při výrobách nejen v oblasti chemického průmyslu.

Literatura

Slezák M. Ekologické aspekty chemických technologií a technologie zpracování odpadů, I. díl. Univerzita Pardubice, 2004. Dokumenty BAT (Best Available Techniques).

Požadavky

Zkouška je ústní. Základní formou zkoušky je rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností.

Garant

doc. Ing. Tomáš Weidlich, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Weidlich, Ph.D.