Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z ekoanalýzy (UECHI / C086)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C086 - Laboratoř z ekoanalýzy, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, bezpečnostní školení studentů.2. Spektrofotometrické stanovení oxidů dusíku v imisích3. Voltametrické stanovení thalia v popílku4. Stanovení AOX ve vzorku vody5. Stanovení LTO plynovou chromatografií6. Voltametrické stanovení formaldehydu v pracovním prostředí7. Stanovení CO2 v ovzduší pomocí analyzátoru ECOPROBE 58. Izotachoforetické stanovení fluoridů ve vzorku vody9. Termooxidační stanovení rtuti v půdě10. Stanovení dusičnanů v půdních výluzích11. ICP OES analýza vybraných prvků ve vodách12. Stanovení TOC ve vodách13. Praktická stáž v akreditované laboratoři14. Závěrečná písemná práce

Získané způsobilosti

Absolventi získají potřebné znalosti v oblasti analýzy ovzduší a mohou se úspěšně zapojit do měřících skupin, pracujících v terénu, ale i do oblasti vyhodnocování a zpracovávání analytických výsledků.

Literatura

POPL, M.; FAHNRICH, J. Analytická chemie životního prostředí. Praha: VŠCHT, 1999. Jandera P., Černohorský T. Atomová a molekulová spektroskopie se zaměřením na stopovou analýzu kontaminantů. Univerzita Pardubice, 1997. Kolektiv. Návody z laboratorních cvičení. Skoog D. A. a kol. Principles of Instrumental Analysis. Harcourt Brace & Company, USA, 1998. Vláčil F. a kol. Příklady z chemické a instrumentální analýzy, SNTL Praha 1978,1983; Informatorium Praha 1991.

Požadavky

Vypracování protokolů laboratorních prací.

Garant

doc. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc.doc. Ing. Anna Krejčová, Ph.D.Ing. Renáta Šelešovská, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lenka Bandžuchová, Ph.D.doc. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc.doc. Ing. Anna Krejčová, Ph.D.Ing. Renáta Šelešovská, Ph.D.