Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z chemických technologií (UECHI / C090)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C090 - Laboratoř z chemických technologií, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hydrolýza chloroformu, stanovení konverze hydrolýzyOxidace, čištění odpadní vody koagulací a flokulací, určení účinnosti čištěníVýroba kyseliny sírové. Recyklace použité kyseliny sírové.Diazotace a izolace diazonium tetrafluoroborátu. Čištění vod oxidací manganistanem draselným.Čištění vod kontaminovaných trifenylmethanovým barvivem s použitím sorpce.

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu je student kompetentní pracovat v chemické laboratoři nejen v chemickém průmyslu

Literatura

Dokumenty BAT (Best Available Techniques). VEČEŘA M., GASPARIČ J.:. Důkaz a identifikace organických látek, SNTL, 1973. [ISBN-04-613-73]. VEČEŘA M., PANCHARTEK J.:. Laboratorní příručka organické chemie, SNTL Praha, 1987, [ISBN-04-615-87].

Požadavky

Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Na konci semestru jsou znalosti prověřovány testem, jehož výsledek je započítán do celkové klasifikace.

Garant

Ing. Jaroslava Kořínková, Dr.doc. Ing. Tomáš Weidlich, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaroslava Kořínková, Dr.doc. Ing. Tomáš Weidlich, Ph.D.