Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydraulické a tepelné procesy (UECHI / C138)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C138 - Hydraulické a tepelné procesy, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tok nestlačitelných newtonských tekutin potrubím, řešení složitějších potrubních systémů, tok stlačitelných tekutin (plynů), Isotermní a adiabatický tok potrubím, Stlačování plynů a par, tok nenewtonských tekutin potrubím, obtékání těles, zařízení pro dopravu tekutin, (čerpadla, kompresory, dmychadla, vývěvy), fluidace, sedimentace (Kynchova teorie), filtrace (povrchová, objemová), míchání heterogenních systémů, sdílení tepla zářením, komplexní výpočty tepelných výměníků a vícečlenných odparek, racionalizace spotřeby tepelné energie (v odparkách, při rektifikaci apod.), využití standardních softwarových produktů při inženýrských výpočtech a návrzích, speciální chemicko-inženýrský software, individuální projekt.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu dokáže identifikovat, popsat a řešit chemicko-inženýrské úlohy zaměřené na sdílení tepla a tok tekutin.

Literatura

NOVÁK V A KOL. Hydraulické procesy v chemickém a potravinářském průmyslu. SNTL Praha, 1989. Lecjaks Z. a kol. Chemické inženýrství I. VŠCHT Pardubice, 1993. Machač I. a kol. Chemické inženýrství III. SNTL Praha, 1983. Coulson, J.M., Richardson, J.F. Coulson & Richardson s Chemical Engineering 1. Butterworth Heinemann, 2000. McCabe, W.L., Smith, J.C., Harriott, P. Unit Operations of Chemical Engineering. McGraw-Hill, 2001.

Požadavky

Zkouška je ústní. Základní formou zkoušky je rozprava nad vybranými okruhy. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti také prověřovány testem a individuálními projekty, jejichž výsledky jsou započítány do celkové klasifikace.

Garant

doc. Ing. Jiří Cakl, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Cakl, CSc.