Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekoanalýza II (UECHI / C143)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C143 - Ekoanalýza II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Odběr vzorků vod.2. týden Stanovení senzorických vlastností vod.3. týden Hodnocení celkového obsahu organických látek ve vodách.4. týden Stanovení obsahu elektrolytů a vybraných aniontů.5. týden Obsah těžkých kovů ve vodách.6. týden Analýza fenolických látek ve vodách.7. týden Stanovení NEL.8. týden Analýza pesticidů v odpadních vodách.9. týden Odběr vzorků půd a jejich zpracování.10. týden Výluhy půd pro stanovení jednotlivých škodlivin.11. týden Stanovení vybraných kontaminantů v půdách.12. týden Analytické hodnocení odpadů13. týden PAU v životním prostředí.14. týden PCB v životním prostředí.

Získané způsobilosti

Absolventi získají potřebné znalosti z oblasti analýzy jednotlivých složek životního prostředí a mohou se úspěšně zapojit po absolvování studia do řešení praktických problémů.

Literatura

POPL, M.; FAHNRICH, J. Analytická chemie životního prostředí. Praha: VŠCHT, 1999. Jandera P., Černohorský T. Atomová a molekulová spektroskopie se zaměřením na stopovou analýzu kontaminantů. Univerzita Pardubice, 1997. Skoog D. A. a kol. Principles of Instrumental Analysis. Harcourt Brace & Company, USA, 1998. Vláčil F. a kol. Příklady z chemické a instrumentální analýzy, SNTL Praha 1978,1983; Informatorium Praha 1991.

Požadavky

Závěrečná zkouška má písemnou a ústní část v rozsahu přednášené látky.

Garant

doc. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc.Ing. Renáta Šelešovská, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc.