Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza škodlivých látek v ŽP (UECHI / C331)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C331 - Analýza škodlivých látek v ŽP, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Časový rozvrh přednášek:1. týden Odběr vzorků emisí.2. týden Odběr vzorků imis.3. týden Monitorování škodlivých látek v ovzduší pomocí analyzátorů - měřící principy.4. týden Analýza SO2.5. týden Analýza NOx.6. týden Analýza oxidů uhlíku.7. týden Stanovení organických látek v plynných vzorcích.8. týden Odběr a konzervace vzorků vod. Stanovení senzorických vlastností vody.9. týden Stanovení vodivosti, pH a neutralizační kapacity vody.10. týden Stanovení celkového obsahu rozpuštěných a nerozpuštěných látek. Stanovení celkového, anorganického a organického uhlíku, CHSK a BSK5.11. týden Izolace a stanovení netěkavých organických látek metodou kapalinové chromatografie.12. týden Stanovení chlorovaných a fenolických látek, nerozpustných extrahovatelných látek (NEL), PCB, dioxinů, furanů a tenzidů ve vodách.13. týden Stanovení kationtů ve vzorcích pitných, povrchových a odpadních vod - titrační, spektrální a elektrochemické metody.14. týden Stanovení aniontů s využitím izotachoforézy, elektroforézy a dalších metod.Časový rozvrh seminářů:1. týden Výpočty spojené s odběrem plynných vzorků.2. týden Příprava standardních plynných směsí.3. týden Vyhodnocování praktických analýz.4. týden Výpočty praktických analýz ovzduší založené na metodě kalibrační křivky.5. týden Výpočty praktických analýz ovzduší založené na metodě standardního přídavku.6. týden Vyhodnocování praktických analýz pomocí automatického analyzátoru ECOPROBE 5.7. týden Kvantitativní metody v plynové chromatografii.8. týden Metoda vnitřní normalizace.9. týden Výpočty koncentrací při ředění vzorků a přípravě standardů.10. týden Výpočty pH na základě známého složení roztoků.11. týden Výpočty při stanovení CHSK a celkového organického uhlíku.12. týden Vyhodnocení analytických výsledků spektrofotometrických metod.13. týden Vyhodnocení analytických výsledků titračních metod.14. týden Výpočty spojené z extrakcí látek z roztoku.

Získané způsobilosti

Schopnost samostatně pracovat v měřících skupinách analýzy ovzduší.

Literatura

Popl M., Fahnrich J. Analytická chemie životního prostředí. Vláčil F., a kol. Příklady z chemické a instrumentální analýzy.

Garant

doc. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc.Ing. Renáta Šelešovská, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc.Ing. Renáta Šelešovská, Ph.D.