Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Procesy a aparáty ochrany ŽP (UECHI / C414)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C414 - Procesy a aparáty ochrany ŽP, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden: Úvod do problematiky ochrany ŽP, přehled fyzikálních, chemických a biologických metod používaných při ochraně ŽP.2. týden: Usazování základní představy usazování částic.3. týden: Usazování částic v tíhovém a odstředivém poli. Ukázka praktických aplikací.4. týden: Filtrace základní představy, druhy filtrace. Přehled používaných typu filtračních zařízení v ochraně ŽP.5. týden Absorpce úvod do problematiky, základní pojmy a výpočty.6. týden: Základní typy absorbérů, přehled a jejich využití při ochraně ŽP.7. týden: Flotace základní představy, druhy flotace a jejich praktické využití. Využití čiření v ochraně ŽP.8. týden: Adsorpce vymezení základních pojmů, druhy adsorpce. Praktické využití adsorpce při ochraně ŽP.9-10. týden: Využití biologických metod při ochraně ŽP - biologické metody čištění vzduchu a odpadních vod.11. týden: Využití chemických metod při ochraně ŽP srážení a neutralizace.12. týden: Využití chemických metod při ochraně ŽP oxidační a redukční metody.13. týden: Souhrnný přehled metod a postupů využívaných při ochraně ŽP.14. týden: Exkurze.

Požadavky

Zkouška je ústní. Základní formou zkoušky je rozprava nad vybranými okruhy. Podmínkou účasti na ústní zkoušce je úspěšné absolvování zkouškového testu.

Garant

prof. Ing. Petr Mikulášek, CSc.Ing. Jiří Palarčík, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Petr Mikulášek, CSc.Ing. Jiří Palarčík, Ph.D.