Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly ze speciální toxikol. (UECHI / C863K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C863K - Vybrané kapitoly ze speciální toxikol., Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mechanistická toxikologie - buněčný transport a selektivní akumulace potencionálně toxických xenobiotik, bioaktivace xenobiotik na reaktivní meziprodukty, buněčný cyklus, apoptóza, nekróza, transdukce signálu v živých soustavách, specifická inaktivace enzymů, hormonů a neurotransmiterů, molekulární podstata chemické karcinogeneze, xenobiotika ovlivňující metabolismusSpeciální toxikologie - toxiny bakterií a plísní, rostlinné jedy, živočišné jedy, bojové otravné látky, pesticidy, drogy a léky, toxické látky v potravinách

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni vysvětlit účinek vybraných toxických látek na molekulární a buněčné úrovni. Dále by měli získat základní přehled o toxikologii vybraných bakteriálních, rostlinných a živočišných toxinů.

Literatura

Riedl O., Vondráček V. Klinická toxikologie. Avicenum, Praha, 1980. ISBN 08-075-80.Boelsterli U.A. Mechanistic Toxicology: The Molecular Basis of How Chemicals Disrupt Biological Targets. Taylor & Francis, 2002. ISBN 978-0415284592.Prokeš J. a kol. Základy toxikologie a ekotoxikologie. Galén, 2005. ISBN 80-7262-301-X.Stone T., Darlingtonová G. Léky, drogy, jedy. Academia, Praha, 2003. ISBN 80-200-1065-3.

Požadavky

Seminární práce a její obhajoba - 100%

Garant

doc. Ing. Miloslav Pouzar, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloslav Pouzar, Ph.D.