Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslová toxikologie (UECHI / C867)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C867 - Průmyslová toxikologie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Laboratorní postupy testování toxicity průmyslových chemikálií I2. Laboratorní postupy testování toxicity průmyslových chemikálií II3. Laboratorní postupy testování toxicity průmyslových chemikálií III4. Epidemiologický výzkum v toxikologii5. Úvod do analýzy rizik6. Zdravotní následky havárie v Bhópálu7. Zdravotní následky havárie v Černobylu8. Zdravotní následky havárie v Sevesu9. Zdravotní rizika spojená s expozicí azbestu10. Toxické účinky průmyslově vyráběných nanočástic11. Bojové otravné látky12. Toxické účinky strachu13. Chemická legislativa - REACH, CLP

Získané způsobilosti

Posluchač by se měl po absolvování předmětu orientovat v problematice účinků vybraných skupin toxických látek a v metodách toxikologického výzkumu škodlivin v pracovním prostředí. Na příkladech havarií v chemických provozech by měl být schopen vysvětlit příčiny jejich vzniku a popsat zdravotní následky jak pro zaměstnance provozů, tak i pro zasažené obyvatelstvo. Měl pojmům z oblasti analýzy a managementu rizik vztahujícím se k oblasti průmyslové toxikologie.

Literatura

Linhart Igor. Toxikologie: Interakce škodlivých látek s živými organismy, jejich mechanismy, projevy a důsledky. VŠCHT Praha, 2012. ISBN 978-80-7080-806-1.

Požadavky

Ústní zkouška 100%

Garant

doc. Ing. Miloslav Pouzar, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloslav Pouzar, Ph.D.