Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Numerické řešení transportních jevů (UECHI / C928)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UECHI / C928 - Numerické řešení transportních jevů, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretický úvod. Základní seznámení s programem COMSOL Multiphysics.2. Neustálené vedení tepla 1D3. Reakční kinetika, systémy reakcí4. Reakce s difúzí, 1D5. Laminární proudění v trubce ? ustálené, neustálené. Osová souměrnost, 1D.6. Vedení tepla 2D7.-8. Proudění ustálené, 2D9. Chemická reakce a difúze, 2D10. Sdílení tepla zářením, 2D11. Proudění a sdílení tepla, osová symetrie, 2D12. Obtékání padající koule, osová symetrie, 2D13. Ustálené 3D proudění v pravoúhlém potrubním kolenu14. Závěrečné samostatné úlohy

Získané způsobilosti

Posluchač je po absolvování předmětu schopen formulovat daný problém z transportních jevů ve formě matematického modelu, implementovat tento model ve vhodném softwarovém produktu a získané numerické výsledky kriticky zhodnotit a vhodně prezentovat.

Literatura

Černý R. Řešení transportních jevů na počítači. ČVUT Praha, 1997. Kaliakin V.N. Introduction to Approximate Solution Techniques, Numerical Modelling, and Finite Element Methods. Marcel Dekker, 2002. Bird R.B., Stewart W.E., Lightfoot E.N. Transport Phenomena. John Wiley & Sons, 2002.

Požadavky

Zkouška je složena z praktické výpočtové části a z ústní zkoušky. V praktické části řeší posluchač zadaný konkrétní problém na počítači a výsledky řešení prezentuje formou krátké přednášky.Ústní zkouška prověřuje teoretické znalosti ze zadaného tématu.

Garant

Ing. Petr Doleček, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Doleček, CSc.