Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř syntézy a charakterizace mat. (UENM / C095)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UENM / C095 - Laboratoř syntézy a charakterizace mat., Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bezpečnost práce v chemické laboratoři, bezpečnost při laboratorní práci s výbušinami; nebezpečné chemické reakce a směsi.Chemická literatura a informační zdroje dostupné v knihovnách University Pardubice v tištěné a elektronické formě.Aromatická nitrace.Tenkovrstvá chromatografie (TLC), vysokotlaká účinná chromatografie (HPLC), infračervená spektroskopie (IČ), ultrafialová spektroskopie (UV).Barevné reakce různých typů výbušin.Příprava 2,4,6-trinitrochlorbenzenu a jeho využití pro syntézu termostabilních polynitrosloučenin.

Získané způsobilosti

Pracovat bezpečně s energetickými materiály.Umět vyhledat informaci o energetických materiálech v chemické literatuře.Umět zvolit vhodnou metodu charakterizace energetických materiálů.

Literatura

Fedoroff B.F., Sheffield O.E., Kaye S.M. Encyclopedia of Explosives and Related Items, Picatinny Arsenal, Dover, vol. 1-10 (1960-1983). KTTV, Univerzita Pardubice, 2003. Urbanski T. Chemistry and Technology of Explosives, vol. 4, Pergamon Press, Oxford (1984). Vymětal, J. a kol. Odborná literatura a informace v chemii, Orac, Praha (2001). Orac, Praha, 2001. Kalfus K., Kaválek J., Panchartek J., Socha J., Večeřa M. Organická chemie III, SNTL Praha (1978). SNTL Praha, 1978. Denkstein J. a kol. Příručka pro laboratorní cvičení v technologii zvláštních výrob, VŠCHT Pardubice, SNTL Praha (1957).

Požadavky

Kontrola protokolů a závěrečné práce.

Garant

doc. Ing. Zdeněk Jalový, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Zdeněk Jalový, Ph.D.