Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie pyrotech. výr. a složí (UENM / C209)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UENM / C209 - Technologie pyrotech. výr. a složí, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecný úvod do problematiky oboru; pyrotechnické slože (PS) - definice, základní rozdělení; komponenty pyrosloží a jejich vlastnosti ve vztahu k funkci v PS; druhy PS - osvětlovací, zábleskové, zápalné, dýmavé slože, zpožďovací slože, stopovková slože, atd.; mechanizmy hoření PS; factory ovlivňující hoření PS; vybrané pyrotechnické prostředky; technická pyrotechnika, iniciátory a iniciační prostředky; třaskaviny - obecné vlastnosti a použití.

Získané způsobilosti

Předmět zahrnuje základní kurz teorie a technologie pyrotechnických výrobků a složí. Seznamuje studenty se základními pojmy, principy a aplikacemi v oblasti pyrotechniky a pyrotechnických složí. Pozornost je také věnována třaskavinám s ohledem na jejich technické použití v iniciátorech. Náplň předmětu vychází ze širších souvislostí a specifik oboru, založených na historickém vývoji.

Literatura

Brauer K.O. Handbook of Pyrotechnics", Chemical Publishing Co. Inc., New York, 1974. Journal of Pyrotechnics, ISSN 1082-3999. Ellern H. Military and Civilian Pyrotechnics", Chemical Publishing Inc., New York, 1968. Komenda J.:. Munice, iniciátory", skripta VAAZ, S-1619, 1988. Kosanke K. B., Sturman B., Shimizu T, et. all.:. Pyrotechnic Chemistry", Journal of Pyrotechnics, Whitewater 2004. Hard A.P. Pyrotechnics", Pyrotechnica Publicatios, Idaho, USA, 2001. Brebera S. a kol. Speciální technika I", FMVS Praha 1974. Šidlovskij A. A. Základy pyrotechniky", Naše vojsko, Praha 1957.

Požadavky

písemná a ústní zkouška

Garant

doc. Ing. Robert Matyáš, Ph.D.Ing. Vojtěch Pelikán, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Robert Matyáš, Ph.D.Ing. Vojtěch Pelikán, Ph.D.