Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnostní inženýrství III (UENM / C903)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UENM / C903 - Bezpečnostní inženýrství III, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyloženy budou modely kvantifikací následků jednotlivých typů havárií počínaje výtoky a odpary látek přes jejich rozptyly v ovzduší, dále výbuchy a požáry. K tomu budou vyloženy možnosti prevence a omezení těchto následků. Studenti budou seznámeni s některými programy, které jsou pro analýzu následků používány. V rámci seminářů se budou studenti učit tyto nástroje používat na případových studiích.

Získané způsobilosti

Odhadovat následky potenciálních průmyslových havárií stejně tak jako analyzovat následky reálných havárií s cílem nalezení příčiny a zdrojového členu.

Literatura

Noon R.:. Engineering Analysis of Fires and Explosions. 1995, CRC Press. Crowl D.A, Louvar J.F. Chemical process safety: Fundamentals with applications, 1990 Prentice Hall, Eaglewood Cliffs, N.J. Prentice Hall, Eaglewood Cliffs, N.J., 1990. Lees F.P. Loss Prevention in the Process Industries, second edition 1996, Buterworth-Heinemann, Oxford. Buterworth, 1980. Methods for the calculation of physical effects resulting from releases of hazardous materials (liquids and gases). CPR 14E, Yellow book; Committee for the Prevention of Disasters; 3rd Edition, 1997. JANOVSKÝ B.:. Soubor prezentací v power pointu k předmětu Bezpečnostní inženýrství 1 - 6 výukových témat.

Požadavky

Písemná zkouška formou závěrečného testu.

Garant

doc. Ing. Břetislav Janovský, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Břetislav Janovský, Dr.