Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy aplikované balistiky (UENM / C906)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UENM / C906 - Základy aplikované balistiky, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci přednášek jsou studenti seznámeni se základy teorie hoření hnacích náplní (homogenních a heterogenních) a některými speciálními případy hoření hnacích náplní (erozivní hoření, přechod hoření v detonaci) a termodynamickými výpočty. Součástí přednášek je seznámení se základními metodami měření v oblasti vnitřní a vnější balistiky.

Získané způsobilosti

Student získá základní informace o hoření propelentů a balistice.

Literatura

Voda, M., Sedláček, S., Tůma, J. Vnitřní balistika, 1978, VŠCHT Pardubice. VŠCHT Pardubice, 1978. Gallwitz, U. Náplně dělostřeleckých zbraní, interní tisk, 1993, VÚPCH, Pardubice. VÚPCH, Pardubice, 1993. Quinchon,J.:. Prachy, TPH a trhaviny, překlad a interní tisk, 2001, VÚPCH Pardubice. Kubota, Naminosuke. Propellants and Explosives, 2002, WILEY - VCH. WILEY - VCH, 2002. Ludvík,L., Konečný,P. Rakety I,II,III, 1998-2001, VA Brno. Plíhal, B. Vnitřní balistika hlavňových zbraní, 1999 VA Brno. Brno, VA, 1999. Ludvík,L., Konečný,P. Vnitřní balistika raketových motorů na tuhou pohonnou hmotu, 1999,VA Brno. Popelínský,L. Základy konstrukce zbraní, 2001, Univerzita Pardubice, KTTV.

Požadavky

Ústní zkouška.

Garant

doc. Ing. Ladislav Lehký, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Lehký, CSc.