Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemistry and Technology (UENM / C961A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UENM / C961A - Chemistry and Technology, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na vývoj a výrobu jednotlivých energetických materiálů, směsných energetických materiálů pro civilní a vojenské účely, propelentů a pyrotechnických výrobků (včetně výrobků pro bezpečnostní systémy v automobilovém průmyslu), plnění munice a životní cyklus materiálů pro vojenské využití, včetně delaborace a používání delaborovaných energeticky bohatých složek munice. V případě propelentů se studenti seznámí se základní teorií pohonných hmot, jejich spalováním, a vnitřně balistickými charakteristikami, s používáním v konstrukcích různých druhů munice, při čemž se zaměřuje na slibné směry a aplikace nových energetických materiálů.

Literatura

Lancaster R.:. Fireworks, Principles and Partice, Fourth Ed., ISEE Library, ISBN 9780820604077. Assovskij, I.G.. Fyzika gorenija i vnutrennaja ballistika, Nauka Moskva, 2005. Quinchon,J.:. Prachy, TPH a trhaviny, překlad a interní tisk, 2001, VÚPCH Pardubice. Matyáš R., Pachmáň J.:. Primary Explosives, Springer-Verlag, Berlin, 2013. Shidlovskiy B. B.:. Principles of Pyrotechnics, AFN, 1964, TXT04691. Dubnov, L.V.:. Promyšlennye vzryvčatye veščestva. 1988 Izdat. Nedra. Kubota Naminosuke. Propellants and Explosives, 2002 WILEY - VCH. Kolektiv:. Speciální technika, díl I. Federální ministerstvo všeobec. strojírenství, 1976 Praha. Brebera, S.:. Vojenské trhaviny a technologie výroby trhavinových náloží. Učební texty licenčního studia, 2001 Univerzita Pardubice. Brebera S.:. Vojenské trhaviny II - trhaviny různé konzistence. Učební texty licenčního studia 2002, Univerzita Pardubice.

Požadavky

Zkouška je ústní. Základem zkoušky je debata o vybraných oblastech. Zjišťuje se míra získaných znalostí, osvojených pojmů a aplikačních dovedností.

Garant

prof. Ing. Svatopluk Zeman, DrSc.

Vyučující

doc. Ing. Zdeněk Jalový, Ph.D.doc. Ing. Robert Matyáš, Ph.D.Ing. Vojtěch Pelikán, Ph.D.prof. Ing. Svatopluk Zeman, DrSc.