Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z organické chemie I (UOCHT / C009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOCHT / C009 - Laboratoř z organické chemie I, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

==> Základní laboratorní techniky: extrakce, destilace, destilace s vodní parou, krystalizace, chromatografie, anisol, 2-fenyl-5-methyl-4-(3-nitrofenylhydrazono)-2,4-dihydro-3H-pyrazol-3-on, kyselina adipová, kyselina fenoxyoctová, kyselina 2-aminobenzoová, 1,5-difenyl-1,4-pentadien-3-on, 2-iodobenzoic acid, ethylformiát.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu jsou posluchači schopni samostatně provádět jednodušší syntézy organických sloučenin. Dokáží přečistit a identifikovat získané produkty. Mají znalosti z oblasti bezpečné práce a nakládání s odpady.

Literatura

V. Macháček a kol. Návody pro laboratorní cvičení z organické chemie, 2. vydání. Univerzita Pardubice, 2004. ISBN 80 7194 646X.

Požadavky

Absolvování laboratorního kurzu v plném rozsahu.Dodržování zásad bezpečné práce v laboratoři.Hodnocení praktické činnosti v laboratoři 70% zkouškyPrůběžné každotýdenní písemné kontroly přípravy na cvičení 30% zkoušky z předmětu.

Garant

Ing. Patrik Pařík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Břetislav Broždoc. Ing. Pavel Drabina, Ph.D.Lydie Harmand, Ph.D.doc. Ing. Aleš Imramovský, Ph.D.Ing. Milan Klikarprof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D.Ing. Oldřich Machalický, Dr.Mgr. Ilja Panov, Ph.D.Ing. Patrik Pařík, Ph.D.Ing. Vladimír Pejchal, Dr.Falko Pippig, Dr.Manikannan Ramaiyan, Dr.RNDr. Denisa Tarabová, Ph.D.Ing. Jiří Tydlitát, Ph.D.Ing. Jiří Váňa, Ph.D.