Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř organické syntézy a charakter. (UOCHT / C039)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOCHT / C039 - Laboratoř organické syntézy a charakter., Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Azeotropická destilace, sublimace, chloracetamid. Způsob úpravy vzorků pro elementární analýzu.Frakční krystalizace: 3-nitroftalová kyselina.Katalýza fázovým přenosem: 7,7-dichlorbicyklo[4.1.0]heptan. Kontrola kvality produktu pomocí GC/MS. Příprava vzorků pro NMR spektroskopii.Termální rozklad: 4-fluortoluen. Úprava vzorků pro měření IR spekter.Katalytická hydrogenace: kyselina stearová.Vakuová destilace: 4-nitrobenzoylchlorid.Využití diazotace a azokopulace pro přípravu azosloučenin.Trifenylmethanové barvivo Aurin trikarboxylová kyselina.Farmaceutický meziprodukt, 8-hydroxychinolin-N-oxid.Syntéza terc.butyl-ethyl etheru.Chemiluminiscenční experiment: Luminol.Syntéza hexafluorofosforečnanu (?6-methylbenzen)(?5-cyclopentadienyl)železnatého.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí nové dovednosti laboratorní techniky, zejména v oblasti organické syntézy.

Literatura

SEDLÁK M., HANUSEK J.:. Laboratorní cvičení z organické syntézy, (dokument v elektronické podobě na stag.upce.cz) Univerzita Pardubice 2003. VEČEŘA M., GASPARIČ J.:. Důkaz a identifikace organických látek, SNTL, 1973. [ISBN-04-613-73]. VEČEŘA M., PANCHARTEK J.:. Laboratorní příručka organické chemie, SNTL Praha, 1987, [ISBN-04-615-87]. KVÍČALA J.:. Laboratorní technika organické chemie, VŠCHT Praha, 1998, [ISBN-80-7080-322-2]. MACHÁČEK V. A KOL:. Návody pro laboratorní cvičení z organické chemie, Univerzita Pardubice, 1999, [ISBN-80-7194-646-X].

Požadavky

Semestrální práce

Garant

doc. Ing. Pavel Drabina, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Drabina, Ph.D.Lydie Harmand, Ph.D.doc. Ing. Aleš Imramovský, Ph.D.